Workshop Szülinapossal

 Arkánum Tarot Art© workshopunk igazán különlegesre sikerült ez alkalommal.
 

Rita úgy döntött, ezzel az élménnyel ajándékozza meg magát a születésnapján, engem pedig az alábbi kedves szavakkal. 

Ennél hitelesebben pedig én sem foglalhatnám össze ezt a remek  születésnapi alkalmat, mint az,
aki átélte a Tarot Art© alkotófolyamatát az Arkánum Műhelyben. 

“Harmónia, szeretet, bizalom, elfogadás és rengeteg energia járta át ezt a zalai dombokkal övezett kis kreatív Műhelyt a tegnapi napon, ahol 6 különböző személyiségű NŐ töltött el néhány kreatív órát egymás társaságában.

Voltak könnyek, de őszinte mosolyban és szívből jövő nevetésben sem volt hiány.

Fehér Orsi vezetésével és iránymutatásaival, a művészetterápia,  a Tarot kártya szimbólumok és színek segítségével, a bennünk lévő érzésekkel, gondolatokkal hoztuk létre színekben gazdag alkotásainkat.

Hálás köszönet Orsi, hogy létrehoztad ezt a Csodahelyet nem messze a Béke Sztúpától, valamint hogy a 45. születésnapomat részben itt tölthettem, ahol felszabaditó és örömteli új élményekkel lettem gazdagabb.”

 

Hogyan zajlik az Arkánum Tarot Art© workshop Zalaszántón és Budán?

Az intuíciónkra hagyatkozva választunk Tarot paklit. 
Biztosíthatlak, hogy a mindenki megtalálja azt a képi világot és stílust, amire leginkább rá tud hangolódni. 

Egyszerűbben? 
Az a pakli lesz a Tiéd, ami valami miatt megszólít. Itt is remekül beválik az az ajánlás: “Hagyd, hogy a kezed vezessen!”

A művészetterápia mint eszköz, a Tarot, mint inspiráció volt jelen a műhelymunka során, ám újra bebizonyosodott, hogy  a Tarot sokkal több ennél. Olyan bölcsen megalkotott rendszer, mely magában foglalja a kollektív tudattalan archetípusait, ősi kultúrák egyetemes szimbólumait. A szimbólumok inspirálták az alkotást, segítették a megértést és a feldolgozást.

Van, aki nem szívesen hagyatkozik csak az intuíciójára a szimbólumok megértésével kapcsolatban, így számukra mindig rendelkezésre állnak könyvek és némi lényegretörő magyarázat az adott Nagy Arkánummal kapcsolatban.

Persze nem visszük túlzásba, mert ez egy non verbális műfaj, ahol a sok beszéd csak elvinné a fókuszt.

Inkább a lehető legtöbbet alkotunk, mivel az alkotótevékenység jóval a szavak szintje alatti mélységekben képes kifejteni jótékony hatását. 

 

Már egy workshop után is érezheted hogy feltöltődtél, oldódott a feszültség benned, motiváltabb vagy és sikerélménnyel gazdagodtál.

 

Úgy is mondhatjuk, katarzist élsz meg.

 

A művészetterápia folyamata ugyanis katartikus élmény. Látjuk, ahogy érzelmeink fizikai formában nyilvánulnak meg a szemünk előtt, és megéljük, hogy akadályok nélkül kiáradnak belőlünk. Ez az intenzív élmény segít felismerni, ami valójában számít az életben.

 

 

Várlak szeretettel következő programjaimon, melyekről a Programok menüpontban tájékozódhatsz, vagy iratkozz fel hírlevélre, így elsők között értesítelek az új eseményekről.