Amikor próbálok visszafogottan alkotni...

Amennyit fizetnem kellett érte, max. annyiért megérte elhozni ezt a két, ütött-kopott széket a régi gazdáitól. 
Mivel nem kockáztattam nagyot, gondoltam olyannal próbálkozom, ami tőlem meglehetősen távol áll, bemerészkedek a vintage vagy a chabby chic visszafogottan kopottas, pasztell világába.
Nem jött az ihlet... Hónapokig kerülgettem ezt a két darabot a műhelyben, makacsul kitartva az elhatározásom mellett, csak azért is pasztell színűre festem! Tündéri lesz, sőt mi több, romantikus!!!
Aztán nekirugaszkodtam kárpitot vadászni. Amikor rám köszönt ez a keleties hangulatú, nyomott mintás anyag, a maga ellenálhatatlan magenta színével, már éreztem, elvesztem!
Az eredeti elhatározásból megtartottam ugyan a világos fa színt, de a kárpitot és a hangulatot tovább fokoztam egy csíkos anyaggal. 
Ezek után szerintem mindenki egyet ért azzal, hogy felesleges lett volna a festés koptatásával finomkodni. Abban a pillanatban, ahogy beláttam, kár erőlködni olyasmivel, ami nem én vagyok, hatalmas megkönnyebbüléssel ragadtam meg a sötét waxot is.

Eredmény: Két túlzásoktól mentes, mégis bohém darab. A fa visszafogott színe engedi érvényesülni a csodagyönyörű kárpitot... Egészen addig, míg át nem festem olyan színűre, ami viszont élénk keretet ad és ezáltal hangúlyozza a fentebb méltatott szövetek karakterét.

Konklúzió: Szeretem feszegetni a határaimat, és szeretem jól érezni magam alkotás közben. A legjobb, ha ezt a kettőt megpróbálom egyensúlyban tartani, akkor a végeredmény is tetszeni fog.
     Még egy tisztességes "Ilyen volt" képet sem készítettem róluk...
   Az első réteg Annie Sloan Olive Green, amit egy kis arany maszattal bolondítottam itt-ott az íveken...
   A Versailles réteg után, kivonultunk Kaviárral az udvarra. Mindig láb alatt van, vagy mindig segíteni szeretne? Szerintem az utóbbi :)  Csiszolás és wax...


         

Egymás mellé téve látszik, mekkora a különbség! Imádom, ahogy a Clear Wax életre kelti a krétafestéket, Dark Wax pedig megadja a karakterét!
Számomra ez a munka legizgalmasabb része :)
A végeredmény...  Vajon kitaláljátok, mi lesz a következő projekt? ;)