Természetre hangolva 

"Az emberhez nem szólnak hangok a kövekből, növényekből vagy állatokból, és ő sem hiszi, hogy hallják, ha beszél hozzájuk. Kapcsolata a természettel megszűnt, és ezzel kiveszett belőle az a mély érzelmi energia is, amelyet e kapcsolat táplált."

- írta C.G. Jung, miközben munkásságában hangoztatta az ember és természet kapcsolatának jelentőségét.


Tudom, hogy egyre többen vagyunk, akikben felébredt a vágy, hogy újra meghallják a Természet hangját és tanításit. Az Arkánum Műhely egyik legfontosabb küldetése, hogy helyet és lehetőséget adjon számotokra kiszakadni a hétköznapok forgatagából, ahol az alkotás folyamatán keresztül kapcsolódhattok az Anyatermészettel és ezáltal benső önvalótokkal.

Tegnap 44 termetes bokrot ültettünk el, így  újabb nagy lépést tettünk ezzel kertünk benépesítéséért. Érzem, hogy fáradozásaink áldottak és ez a jó irány. Újra a természet közelségét keresni, megtenni mindent, amit lehet, hogy maradjanak oázisok a madarak, méhek, pillangók, vakondok, gyíkok, békák és minden olyan érző lény számára, aki elviseli az emberek közelségét és megtűr minket ezen a csodálatos helyen.

Mennyi ajándékot kaptam ma is Föld Anyától!

Igaz, le kellett hajolnom érte és esőben bóklászni a kertben, meg fázni egy kicsit, de nagyon jólesett. Annyi szomjas, perzselő hét után, együtt mosolyogtam a növényeimmel. Az eső a legjobbkor jött, így ültetés után. Áztunk, fáztunk és nevettünk. Pulóver, farmer, mezítláb. Töltekeztem, beszélgettünk, ringatóztunk.

Megosztom veletek a kerti barangolásom legszebb képeit, mert ebben az időszakban izgalmas alkotási téma, hogy ha nyári virág lehetnék, vajon milyen virág szeretnék lenni? 

 A Katarzisz Komplex Művészetterápiás Módszer egyik legszerethetőbb sajátossága számomra a természetre hangolódás, az évkör változásaival együtt rezgés. Ezeket az olykor jól látható, máskor leheletfinom változásokat tapasztaljuk meg az alkotások során és éljük meg önmagunkban.

Gyere, alkoss velem, hogy nyugalmat találj a Természetben és ezáltal Önmagadban!

Várlak szeretettel,Orsi