Játsszunk egyet!

Sajnálom, hogy nem fotóztam le az akvarell alapot száradás után, de találtam egy vizes állapotában készített fotót. Így is izgalmas látni, de a száradás is jelenős változást hozott.

Ebben az esetben szó sem lehet arról, hogy kigondolom, mit szeretnék festeni, a pigmentek pedig majd fegyelmezetten arra masíroznak amerre én terelem őket az ecsettel. Az akvarell festés, pláne a művészetterápiában előszeretettel alkalmazott wet on wet módszerrel, tehát nagyon nedves papíron, vízzel kevert festékkel, a spontaneitásról szól.

Ez a legkiválóbb terápiás terep kontroll mániásoknak.

Miért? - kérdezed

Elmondom:
Rábízni magam egy előre megjósolhatatlan folyamatra és elfogadni, hogy most nem én irányítok, pedig életem minden területét ellenőrzésem alatt tartom, tervezek és több lépést előre kiszámítok, nagy kihívás lehet. 
Ez a majd-lesz-valahogy tipikus esete

Ez az állapot egyeseknek tényleg hátborzongató, feszültséget okoz. A művészetterápia egy veszélytelen és nagyon hatékony terep az ilyen típusú görcsök oldására (is)

Amikor megszárad a kép, jöhet jutalmul az álmélkodás, rácsodálkozás, lelkendezés. ( erről a fázisról nincs képem)

Általában ez szokott következni a közös megtekintés során és senki sem csalódott még amiatt, hogy a dolgok másként alakultak, mint ahogy tervezni szerette volna. Mindenféle alakok bontakoznak ki a képen, sokszor egy egész történetet belelátunk a megszáradt kép foltjaiba.

Ez volt a mai játékom.    

Olajpasztellt fogtam és az elmém tudatos részét igyekeztem kikapcsolni. 

Csak semmi előzetes koncepció! 

Tíz-húz percnél többet nem szántam erre a képre, pont ezért, így szöszmötölés kizárva.

Felfedeztem egy karcsú női torzót a lapon és elkezdtem előcsalogatni. Hagytam, hogy a kezem vezessen, nem gondoltam semmire. Aztán lett mellette két oszlop és kapott egy koronát. Ekkor állt meg a kezemben a kréta...

Jót mosolyogtam, ugyanis ma reggel már találkoztam vele.

Barátnőim a Tarot-ban most helyzeti előnyben vannak, mert amint a képet megpillantották, már tudták, ki bukkant elő az oszlopok közül.

A többieknek elárulom:

Tarot II. Nagy ArkánumaA

A Főpapnő