Zölden bohém

Még egy hét és indulunk Indiába! Majd’ egy hónapra! A facebookon már megkeztdtem a szokásos űrhajós visszaszámlálást, az üzenetek cikáznak a leendő utitársak között, az izgalom a tetőfokára hág! Már annyira indulnék! Tennivaló  millió akad egy ilyen hosszú út előtt, a család, kutyák, ház, kert. Nem látok ki belőle! És akkor, valahogy furcsán néz rám a szekrény a télikertben. Itt álldogál türelmesen már két éve komor-barnán és kissé kopottan, tudomásul véve, hogy bútortársai egyre színesebbek, de eddig még nem panaszkodott… Most kér…. MOST kell lefestenem! :) … Mit szól a családom?… Már semmit. Megszokták, hogy a feladfathalmozás világbajnokával élnek. Tudják, hogy jobb, ha ilyenkor meg sem próbálnak meggyőzni,hogy ha eddig várt, hát várhatna még egy hónapot… annyi mindent kell még elintéznünk addig… Festek!
Az India-várás, a keleties hangulat ott forog a gondolataimban. Nyár van, a fények a színek vidámak és a télikertem olyan bohém stílusban álmodtam meg, hogy ha a legkomorabb, legködösebb, latyak, hideg novemberben kicsoszogok oda a teámmal, ott akkor is nyár legyen és nekem legyen kedvem mosolyogni :)
Nem volt túl  kopott, mikor nekifogtam, de megcsiszoltam a lakkot kicsit, mert sem kedvem, sem időm nem volt alapozni. Minek?
Amikor az egészet lefestettem kívül-belül Burgundyra, családom érdeklődő tagjai helyeslően bólogattak. Kezdték elemezni a koncepcióm, hogy kicsit kínai lesz ugyan, de mindegy. Az orientális érdeklődés mindenkire jellemző, innen nézve szinte egy helyen van Japán, Kína India :) Tehát, jó lesz!



Aztán amikor az Antibes Green lefedte a Burgundyt, senki nem értette, mit művelek….



 Ami azt illeti, kicsit én is elbizonytalanodtam, de láttam  mit szeretnék és vakon bíztam a csiszolópapírban, meg a sötét waxban, hogy előhozzák a bútorból, amit én akarok.
Rengeteget csiszoltam, így kivonultam az udvarra a meseszép időben.  …. Még egy kis liliom és tökéletes a kompozíció… Festenem kell valami sárgát is! :)



Nyári zápor! … Irány a garázs! :))) 
Még egy forgószél passzot volna a munkastílusomhoz! :)))




Aztán waxoltam, simogattam sokáig és szépen lassan kialakult az arca. A Hirtelen Zöldből, Jó-rá-nézni Zöld lett :)  Ahogy a fiókokat kihúzom, vagy az ajtaját kinyitom, előragyog a Burgundy belső. És bármilyen furcsának tűnik, erős színei ellenére sem harsány, vagy hivalkodó :) Megmaradt az én szerény szekrényemnek, de mostmár büszke és nemes tartása van! :)