Tavaszi napéjegyenlőség

Tavaszi napéjegyenlőség - Csillagászati újév 

Lassan, de megkérdőjelezhetetlenül megérkezünk a télből a tavaszba.

Reggel dér lepte az udvart, ahogy kinéztem, de ennek már nyoma sincs. A Nap egyre bátrabban süt, nem hagyja már kibontakozni a tél erőtlenedő próbálkozásait.

Magunk mögött hagyjuk a színtelen, álomba dermedt téli világot, a kályha melege helyett a Nap felé fordítjuk arcunkat és így “ébredezünk” a természettel együtt.

Ez az időszak arra tanít leginkább, hogy nincs hová sietni, mindennek rendelt ideje van. Aki rá tud hangolódni a természet ritmusára, megtalálja benne az erőt adó rendet és harmóniát, az saját önvalójához is közelebb kerül. Lelkében is egyensúlyt teremthet és olyan erőforráshoz jut, amelyből mindig meríthet.

A csillagászati tavasz beköszöntével a nappalok, a fény teret nyer az éjszaka sötétjével szemben. A lelkünket szétfeszíti a várakozás, a tenni akarás ugyanúgy, ahogy az ágakon pattanni készülő rügyekben, bennünk is buzogni kezd az energia.

Nekiestél már a tavaszi nagytakarításnak? Ha az otthonod már felfrissítetted, minden virágillatú és fényesen csillogó, szánj időt magadra is!

Legyen időd arra, hogy magadban is rendet teszel. Megvizsgálod, mi az, amit a tél elmúltával te is szívesen magad mögött hagynál, ami nem szolgálja tovább a fejlődésedet. Lehet ez egy szokás, élethelyzet, bármi, ami visszatart. A tavaszi megújulás, az újjászülető természet energiái nekünk is a rendelkezésünkre állnak, hogy megújuljunk.

Könnyebb letenni azonban ezeket az idejét múlt formákat és működéseket, ha a célunkra figyelünk. 

A lelki rendrakást tervezéssel fejezd be! Gondold végig azt is, hová tartasz, mit szeretnél megvalósítani és ehhez mire van szükséged.

Készíthetsz egy kollázst, újságokból kiválogatva, felragasztva egy nagy papír a képeket, amik megszólítanak, amik téged az adott dologra emlékeztetnek.    Fontos, kézzelfoghatóvá tedd a folyamatot és rá tudj nézni időről időre, megvizsgálva, hogy hol tartasz az úton.

Mert amit még igazán tanít ez az időszak számunkra, az elmúlás megélése és elfogadása. Ha belegondolsz millió kis halállal szembesülünk ilyenkor. A mag a földben semmivé válik. Burka megszakad, szétporlad és minden anyagát és energiáját feláldozza a születő növényért. A téli halott tájon új élet sarjad. Nincs ez másképp a mi életünkben sem, gondold csak végig... mennyi nehéz, de szükségszerű elengedés, a változásért a megújulásért.

“A természet mindennél és mindenkinél jobb vezető, ha tudjuk, hogyan kövessük”

(C.G.Jung- Gondolatok a természetről)

Szívesen segítek neked ebben,hogy rá tudj hangolódni természetre és te is megtaláld ezt a mindennél erősebb ősi potenciált kint és bent egyaránt.

Kívánok mindannyiótoknak boldog, pezsdítő tavaszt!

Kiteljesedő, lelkiekben gazdag csillagászati-asztrológiai új esztendőt!

Szeretettel ölellek,

OrsiMilyen címet adnál a képnek?
Mi mindent látsz rajta, benne, ahogy nézed?